MAKALE GÖNDERME KURAL VE İLKELERİMİZ

Düşünbil Dergisi Olcay Yılmaz’ın editörlüğünde yayınlanan Arkeoloji ve Anadolu Kültür Tarihi Dergisi’dir. Dergide aşağıda belirtilen kurallar çerçevesinde makaleler/yazılar yayınlanır. Lütfen aşağıdaki kuralları dikkate alınız ve yazının kurallara uygun olduğundan emin olduktan sonra yazınızı gönderiniz. Kurallara uygun olmayan yazılar değerlendirmeye alınmayacaktır. 

Makale gönderirken uymanız gereken 7 kural: 

1• Yazılarınız 12 punto, 1 satır aralığı, Times New Roman fontu ile [Kaynakça Hariç] (boşluksuz) 12.000 ile (boşluksuz) 14.000 arası karakter olmalıdır. Yazıda satır başı boşluğu bulunmamalıdır ama paragraf arası boşluğu olmalıdır. Yazı sola ve sağa hizalanmış olmalıdır. Yazıda çift boşluklar var ise tek boşluğa indirilmelidir.

2• Yazıda sırayla şu bölümler olmalıdır: Başlık, Ad Soyad, varsa Unvan, Ana Metin ve Kaynaklar. Yazıda Giriş ve Özet bölümleri (başlık şeklide dahi olsa) bulunmamalıdır. Başlıksız ve isimsiz ürünler değerlendirmeye alınmaz. 

3• Ürünlerinizi e-posta ekinde “Word” dosyası olarak ve “.doc” formatında dusunbil@hotmail.com adresine göndermelisiniz. 35 gün önceden ürünleriniz  gönderilmiş olmalıdır. Bu süreden sonra gönderilen ürünler uygun görüldüğü takdirde bir sonraki sayılarda değerlendirilebilir. 

4•  Yazıdaki dipnotlar otomatik olmalıdır. Noktalama ve sembollerden sonra/önce boşluk olmamalıdır. [Örnek: ( arkeoloji ) değil (arkeoloji) biçiminde yazılmalıdır. Veya ” felsefe ” değil “felsefe” biçiminde yazılmalıdır.] Dipnotlar yazı puntosundan 2 punto daha küçük olmalıdır.

5• Yazının başlığı ilk harfleri büyük olarak gönderilmelidir. (Örnek: Bilim Felsefesi) Ana başlıklar 12 punto (koyu-bold) ve baş harfleri büyük olarak yazılmalıdır. Konu başlıklarından önce ve sonra bir ara bırakılmalıdır.

6• Yazılarda bulunan alıntılar üstten çift tırnak (“…”) içerisinde olarak gösterilmelidir. Alıntılar, alıntının mevcut şeklini bozabileceğinden kesinlikle italik olmamalıdır.

7• Kaynaklar APA formatında olmalıdır. Metnin içinde kaynakça mutlaka olmalı ve kaynağın sayfa numaraları metnin içinde verilmelidir. 

Hala kurallar hakkında bir sıkıntı çekiyorsanız ekteki Örnek Yazıya bakabilirsiniz.

…………………::::::::::::::::::::::.Süreç:::::::::::::::::::……………………..

• Gönderilen yazılar genel yayın yönetmeni tarafından kontrol edilir ve yayınlanıp yayınlanmayacağına karar verilir. Yazara yazının yayınlanıp yayınlanmayacağına dair bir geri dönüş yapılmaz. 

…………………::::::::::::::::::::::.Görseller:::::::::::::::::::……………………..

• Gönderilecek resimler yazının içinde değil, dosya eki olarak gönderilmelidir. Gönderilen resimler En az 1000×1000 piksel boyutunda olmalıdır. (Örnek: 1600×1000) Önemli bir görsel ise yazının içinde resim yerleri yazı ile belirtilebilir. (Örneğin “buraya 1. resim gelecek”)

………:::::::::::.Yazı ile birlikte gönderilecek belgeler:::::::::………………..

• Maksimum 80 sözcük olacak şeklide kendinizi/yazarlığınızı -başkasının dilinden- tanıtan word dosyasında bir yazar tanıtım yazısı. Yazının en altına eklenmelidir. 

Not: Yazar tanıtım yazısında üniversite dahil hiç bir kurum ve kuruluşun (Üniversite, Şirket, yayınevi, dergi, doğum tarihi, mezuniyet bilgisi vb.) adı geçmemelidir. Sadece aşağıdaki örneğe göre yazılmalıdır. Fotoğrafsız ve yazar tanıtımı olmayan yazılar değerlendirmeye alınmaz.

Yazar Tanıtım Yazısı Örneği: 

Adı Soyadı

Araştırma alanları bilim felsefesi, fenomenoloji ve etik üzerinedir. Ahlak felsefesi ve varoluşçu felsefe ilgisini çekmektedir. Çeşitli dergilerin yanı sıra sanal ortamlarda makaleleri yayımlanmıştır. Başta sinema ve popüler bilim kitapları olmak üzere macera ve korku romanlarından hoşlanır. Boş vakitlerinde satranç oynamaktan ve kitap okumaktan hoşlanır.

FARKLI DOSYA KONULARI

Roma Dönemi Anadolu
Yazı Son Gönderim Tarihi: 31 Mart 2023

Helenistik Dönem Anadolu
Yazı Son Gönderim Tarihi: 31 Mart 2023

Klasik Dönem Anadolu
Yazı Son Gönderim Tarihi: 31 Mart 2023

Frig Dönemi Anadolu
Yazı Son Gönderim Tarihi: 31 Mart 2023

Luvi ve Hitit Dönemi Anadolu
Yazı Son Gönderim Tarihi: 31 Mart 2023

Tarih Öncesi Anadolu
Yazı Son Gönderim Tarihi: 31 Mart 2023

Alt Konular: Tarih, Sanat, Mitoloji, Dinler Tarihi, Din Arkeolojisi, Antik Kentler, Höyükler, Mağaralar, Yemek Kültürü, Yaşam Kültürü, Roma Yılları, Yazıtlar, Filoloji, Oyun Kültürü, Kadın Yaşamı, Çocuk Yaşamı, Tarım, Aile Yaşamı, Mezarlar, vb.