• 18 Mayıs 2017
  • Düşünbil Portal
  • 0
Paylaş

Ölü Ozanlar Derneği’nin ana mesajları, konvansiyonel eğitime meydan okuyor. Filmin en iyi özelliklerinden biri, her neslin yararlanabileceği zamansız bir mesaja sahip olmasıdır. Robin Williams tarafından canlandırılan John Keating, öğrencilerini zihinlerinde saplantı haline getirilmiş pratiklik hissini bırakmaya ikna etmeye çalışıyor. Öğrencilerinin şiirdeki tutkuyu bulmalarını isterken, daha uygulanabilir bir amacı vardır: Öğrencilerinin tutkuyu ve tutkularının peşinden gitmeyi bulmaları. Keating, küstah kötümserliklerini “realizm” olarak tanımlayan okuldaki diğer öğretmenlerle keskin bir tezat oluşturur. Bu film / kitap, hepimizin yapmak istediğimizden çok ne yapmamız gerektiğine çok sıkıştığımız konusunda canlandırıcı niteliktedir. Ek olarak, Robin Williams bir masanın üzerinde durduğu ünlü sahnede, öğrencilerine, günde en az bir kere olmak üzere bir şeylere farklı bir tonda bakmalarını hatırlatır.  Bu, bir eğitim mesajı kapsamının ötesine geçer, çünkü bir kişinin değişim aramak ve farklılıkları kucaklamak için meydan okumasıdır.  Genel olarak, bu film devrim niteliğindedir çünkü çok kaçınılan bir mesajı benimser.

Çeviren: Gözlem Küçük
Kaynak: sites.psu.edu

Düşünbil Portal’da yayımlanan, Düşünbil yazar ve çevirmenlerine ait herhangi bir yazı, çeviri, makale ve haber izin alınmadan basılı olarak ya da internet ortamında kullanılamaz, çoğaltılamaz, yayınlanamaz. İzinsiz kullananlar hakkında hukuki yollara başvurulacaktır. 


Paylaş

Düşünbil Portal

Düşünbil Portal, bilim, felsefe ve psikanaliz alanlarında yazılı ve görsel içerikli makale, deneme ve çeviri yayınlayan çok içerikli bir portaldır. Genel okur-yazar kitlenin bilinçlenmesini ve farkındalık kazanmasını amaçlamaktayız. “Düşünen her insan gençtir” vizyonu ile her genç insana hitap etmeyi amaçlayan Düşünbil Portal, dergi ve etkinliklerle bu amacını geliştirmektedir.

https://www.dusunbil.com